Thursday, September 29, 2005

Warning 201

I got an error using Cisco's VPN client yesterday. It stated:

Warning 201: The necessary VPN sub-system is not available. You can not connect to the remote VPN server.


This occurred on two different configurations. Both running v4.0.4. Nothing had changed on either system since the last time that it had worked, but upon simply reinstalling on both, the problem was cleared up. Hmm.

16 comments:

Anonymous said...

I am experiencing exactly the same phenomenon. but cannot add any insight... useless but solidary!

D. Seipel said...

resolved this error by:

Start->settings->control panel->Admin tools->services. Make sure you click on 'extended' in the bottom tab. Find Cisco systems,inc VPN service. Start the service.

hope this helps.

Paul Wells said...

If it says the service (Cisco Systems, Inc. VPN Service - full path of "C:\Program Files\Cisco Systems\VPN Client\cvpnd.exe") is already running it's worth stopping and restarting it.

Matt said...

Definately worth restarting it - allows you to confirm the service on the firewall (well, that's what happened for me)

Anonymous said...

yes restarting the service helped with this problem

CattleSpeed said...

Thanks !!
Had the exact same error - restarted the service as advised and it worked perfectly !!

Anonymous said...

Hai d.seipel

I also faced same one and its resolved as per ur advice.
Thank u so much

Deepak.M
m006deepak@yahoo.co.in

Anonymous said...

Hi,
I was also facing the same problem. I applied your solution and it is resolved now.

Thanks,
Mohit Saini

Bonj said...

To bad so many have had the problem, but glad that so many are working again.

Anonymous said...

Restarted the service and it fixed the problem! Thanks a million

Anonymous said...

My own ICT department could not resolve. Restaring was the solution.

Anonymous said...

It worked for me tooo..

Thanks dude..

Anonymous said...

Nearly five years later, sitting at work (I work on an IT support desk) and I got a call from a user with this problem. Your solution worked. THANK YOU! :)

Anonymous said...

excellent job, that works

Achanak Me Bhayanak said...

Hey dude but it did not resolved my issue :(.
Still facing the same problem (201).
I stopped and restarted the system to have service restarted but facing the same problem.
Any suggetions ??

Anonymous said...

I restarted the service and it got rid of the error but teh conncetion will not initialize. It just keeps trying.